Aldi investeert 1,5 miljard in Verenigd Koninkrijk

Aldi gaat de komende twee jaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland anderhalf miljard euro investeren in uitbreiding en innovatie. De Duitse discounter wil zo zijn marktaandeel daar vergroten.

Aldi heeft nu 920 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Daar komen er honderd bij. Ook komt er een nieuw distributiecentrum in Leicestershire. Aldi verwacht tweeduizend nieuwe banen te creëren, bovenop de zevenduizend die er de afgelopen twee jaar al bij kwamen. In totaal werken er nu 41 duizend mensen bij de supermarktketen.

Vorige week werd al duidelijk dat Aldi in Londen een kassaloze winkel test. Klanten gaan er winkelen met een speciale app, die ze scannen bij binnenkomst. In de winkel wordt geregistreerd welke boodschappen ze pakken. Na afloop krijgen ze via e-mail de kassabon en wordt het bedrag afgeschreven via de betaalmethode die de klant heeft opgegeven. Aldi gaat ook extra investeren in click & collect, dat nu door tweehonderd winkels wordt aangeboden.

De omzet in het Verenigd Koninkrijk en Ierland steeg vorig jaar met ruim tien procent tot een recordhoogte van bijna zestien miljard euro. Aldi is met een marktaandeel van acht procent daar nu de op vier na grootste keten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!