Kamera Express mikt op 30 winkels in Duitsland

Kamera Express mikt op termijn op dertig winkels in Duitsland. "Dan hebben we de marktleidende positie die we daar willen hebben", zegt ceo Ben Cornelisse in het oktobernummer van RetailTrends.

De fotografiespecialist heeft er nu tien winkels. Anders dan in Nederland en in België breidde Kamera Express in Duitsland alleen uit via overnames. Een bewuste keuze, zegt Cornelisse. Zo bevonden de winkels zich op de locaties waar Kamera Express juist wilde zitten en voldeden ze voor tachtig procent aan de voorwaarden die het bedrijf aan een winkel stelt. "Zoals de omvang, de filosofie, het specialisme."

Cornelisse zegt in het artikel dat zakendoen in Duitsland wat anders gaat dan hier. "In Nederland belt de ene ondernemer de andere. Je doet een bak koffie, je praat erover en pas als je een goed gesprek hebt afgerond, komen de adviseurs en de advocaten aan boord." In Duitsland is het veel formeler. “Daar zit gelijk een adviseur aan de tafel”, weet Cornelisse. “Het is een delicaat proces, je moet er goed mee omgaan. Wij nemen vaak familiebedrijven over. Daar horen respect en geduld bij.” 

Lees hier het hele artikel, waarin onder anderen ook Michiel Muller van Picnic en Jeremiah Albinus van fonQ over hun ervaringen in Duitsland vertellen. Nog geen member van RetailTrends? Kijk dan hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!