Jan Kat terug als commissaris bij Dirk en DekaMarkt

Jan Kat, een van de oprichters van Detailresult, is terug als commissaris bij het supermarktconcern. Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers van de KvK.

Kat was jarenlang directeur van Dekamarkt en later financieel directeur en directievoorzitter van Detailresult. Hij vertrok in 2011 uit de leiding, maar bleef als aandeelhouder betrokken. Het was toen een bewuste keuze om niet een positie in de raad van commissarissen te bekleden. "Zo willen we geleidelijk afstand creëren", klonk het destijds. 

Sinds eind maart dit jaar zit Kat echter wel in het toezichthoudend orgaan van de supermarktketen. Naast Kat is ook een lid van de oprichtersfamilie Van den Broek (van de Dirk-formule) in de raad van commissarissen opgenomen. 

"Detailresult is een familiebedrijf voor families, en de families zijn altijd nauw betrokken geweest bij het bedrijf", zegt een woordvoerder over de nieuwe positie van Kat. "Daarom is besloten dat de aandeelhouders toetreden tot de raad van commissarissen."

Dat Kat na tien jaar weer een actieve rol binnen het toezichthoudend orgaan bekleedt, lijkt alles te maken te hebben met de bestuursveranderingen die het bedrijf doormaakt.

Onder meer de samenwerking tussen Dirk en Dekamarkt wordt niet meer centraal aangestuurd en enkele belangrijke directieleden onder wie Albert Voogd (directievoorzitter), vertrokken. Of de nieuwe positie van Kat met deze veranderingen te maken heeft, kan de woordvoerder niet bevestigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!