Santos Bikes haalt investeerder binnen

Het Nederlandse fietsmerk Santos Bikes heeft een nieuwe investeerder. Het gaat om de Vlaamse investeringsmaatschappij Korys van de familie Colruyt, bekend van de gelijknamige supermarktketen. Hoeveel er wordt geïnvesteerd, is niet bekendgemaakt.

Santos Bikes is in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink. Het bedrijf is gevestigd in Nieuw-Vennep en maakt fietsen op maat, voor zowel consumenten als organisaties zoals de politie.

In Nederland zijn twee winkels en in België één waar alle modellen en maten op voorraad zijn; in totaal meer dan honderd fietsen. Daarnaast zijn er tientallen dealers in die landen en enkele daarbuiten met een kleinere voorraad. De fietsen worden wereldwijd verzonden.

"We merken dat de vraag vanuit het buitenland steeds meer toeneemt en zien heel veel groeipotentieel", zegt Rutgrink. "Geografische expansie en verder uitbreiden van ons aanbod zullen met de komst van Korys dan ook alle aandacht krijgen."

Korys neemt na vier jaar de plek in van Think2Act. Zowel Rutgrink als de financiële man Robert Vaneman, tevens investeerder, blijven aan boord.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!