Unibail-Rodamco-Westfield nog niet op pre-coronaniveau

Unibail-Rodamco-Westfield nog niet op pre-coronaniveau

De winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield draaien nog niet het oude niveau. Het derde kwartaal werd een omzet van 92 procent gehaald van het niveau van 2019. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. 

Ook de bezoekersaantallen zijn nog niet terug op pre-coronaniveau. Het totaal lag tachtig procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Wel kon de vastgoedeigenaar meer huur incasseren. Waar in het eerste kwartaal van dit jaar nog tachtig procent van alle huur geïnd kon worden, was dat het afgelopen kwartaal 88 procent. In de eerste negen maanden van 2021 behaalde het bedrijf een omzet van 1,6 miljard euro, vijftien procent minder dan in de eerste negen maanden van 2020.

Duitsland leed het meeste verlies. Daar ontving Unibail-Rodamco-Westfield 28,9 procent minder huurinkomsten, mede doordat de coronamaatregelen bij onze oosterburen langer aanhield. Nederland deed het relatief goed. Hier werd 14,5 procent aan huurinkomsten geplust, mede door de opening van Westfield Mall of the Netherlands. 

 

Reacties 1


Freek Smit 28 okt, 14:06

"Het totaal lag tachtig procent lager dan in hetzelfde kwartaal van 2019. Wel kon de vastgoedeigenaar meer huur incasseren."

80% minder bezoekers maar wel meer huur incasseren, kan je nagaan hoe 'ze' met je meedenken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!