Omzet GrandVision weer boven pre-coronaniveau

De omzet van GrandVision komt het derde kwartaal van dit jaar 5,8 procent hoger uit dan dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met 2019 draait het optiekconcern zelfs tien procent meer omzet. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers. 

Het ebitda komt uit op 167 miljoen euro, waar dat een jaar eerder 176 miljoen euro was en in 2019 nog 132 miljoen euro. De eerste negen maanden van 2021 noteert het moederbedrijf van Pearle en EyeWish een omzetstijging van 21,7 procent in vergelijking met 2020. 

In Nederland en België wordt in de eerste negen maanden van 2021 het herstel van het coronajaar voortgezet. Deze twee markten groeien met dubbele cijfers boven het pre-coronaniveau uit, in vergelijking met 2019. De optiekretailer verwacht bovendien dat de totale omzet van 2021 de omzet van 2019 overtreft. 

GrandVision werd afgelopen jaar overgenomen door het Frans-Italiaanse brillenconcern EssilorLuxottica. De deal leek even niet door te gaan, omdat GrandVision zich volgens EssilorLuxottica niet aan de regels had gehouden. Zo werden tijdens de pandemie winkels gesloten en huurbetalingen opgeschort. Inmiddels is de deal rond, er ging zo'n 7,2 miljard euro mee gemoeid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!