Zalando ziet omzetstijging, maar lijdt wel verlies

Zalando heeft het derde kwartaal afgesloten met een omzet van 2,28 miljard euro. Dat is een groei van 23,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het vorige kwartaal kam de omzet nog uit op 2,7 miljard euro en was er een groei van 34 procent te zien. Het totale bruto handelsvolume groeide met 25,3 procent naar 3,1 miljard euro. Het vorige kwartaal groeide dit volume met veertig procent. De minder harde groei komt volgens de webwinkel doordat veel fysieke winkels weer open konden vanwege de versoepelingen. 

Het kwartaal werd afgesloten met een operationele winst (EBIT) van 9,8 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2020 was dat nog 118 miljoen euro. Netto belandde Zalando voor 8,4 miljoen euro in het rood. Een jaar eerder hield de webwinkel nog 58,5 miljoen euro winst over in het derde kwartaal. 

Zalando meldt verder dat het aantal actieve klanten met 30,1 procent toenam naar 46,3 miljoen. Het gemiddelde aantal bestellingen per klant bereikte een record van 5,1 bestellingen in de afgelopen twaalf maanden. De webwinkel stelt zijn verwachtingen voor dit jaar naar boven bij en verwacht op een omzet van maximaal 10,5 miljard euro uit te komen. 

Zalando maakt verder bekend zijn Plus-programma beschikbaar te maken voor Nederlandse klanten. Leden kunnen onder meer gebruikmaken van een snelle levering en exclusieve deals.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!