JD.com plant nog een dc in Nederland

JD.com wil volgend jaar een tweede distributiecentrum openen in Nederland. Dat zegt general manager Kannan Qian van JD International Logistics Europe tegen RetailTrends.

Het Chinese e-commercebedrijf opende dit jaar zijn eerste logistieke locatie in ons land, in Venray. Lingerieketen Hunkemöller handelt daar nu alle online orders voor de Benelux en Frankrijk af. “Ons initiële plan was een b2c-fulfilmentcenter voor de Nederlandse markt”, aldus Qian. “Bij toeval toonde Hunkemöller precies op het goede moment interesse.”

Het is niet zeker of Hunkemöller de locatie in Venray ‘voor zichzelf’ kan houden. “Er is ruimte voor meer Nederlandse retailklanten”, zegt Qian. “We zijn bijvoorbeeld in gesprek met bol.com.” Om nog meer ruimte voor nieuwe klanten te creëren opent JD volgend jaar een tweede dc in Nederland. “De exacte locatie is nog niet bekend”, zegt Qian. “Misschien ook in deze regio, maar we kijken ook naar andere plaatsen.”

Voor de eigen retailplannen zal JD.com het dc niet gebruiken. Het concern wil ons land wel bedienen, maar mikt daarbij op fysieke winkels. Onder de naam Ochama komen er zeker vier vestigingen, waaronder in Leiden en Diemen.

Lees hier meer over het dc van JD.com in Venray.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!