Ceo Zeeman: controle coronapas zou ramp zijn

Als het kabinet niet-essentiële winkels zou verplichten om het coronatoegangsbewijs te controleren, zou dat een ramp zijn. Dat zegt ceo Erik-Jan Mares van Zeeman. "Niet alleen voor ons, maar ook voor heel veel collega's."

De topman van de textieldicounter sluit zich daarmee aan bij de kritiek van de brancheorganisaties INretail en de Raad Nederlandse Detailhandel. "Het is niet werkbaar, zeker niet met een bezetting van twee of drie man. In een gemiddelde Zeeman-winkel komen zo'n 250 klanten. Moet je je voorstellen dat je dat 250 keer moet doen!" Mares ziet veel meer in afstand houden, reinigingsmiddelen bij de ingang en een maximumaantal klanten per vierkante meter.

Mares zei dat woensdag tegen RetailTrends bij de opening van een testwinkel in Ermelo. Zeeman kiest daar voor een andere presentatie van de artikelen, zodat de winkels er veel frisser uitzien. Binnenkort komen er nog drie testwinkels. Meer over het nieuwe winkelconcept lees je hier.

Reacties 2


Leonard Van Liere 11 nov, 16:45

Typisch een kletsverhaal. Natuurlijk is die controle moeilijk maar geen ramp. Oude mannentaal. Aanpakken en checken is een fluitje van een cent. Schouders eronder.


Fred M 11 nov, 19:17

Als ze moeten kiezen tussen controleren of dicht, dan zal het allemaal wel loslopen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!