Scapino en Ziengs: Black Friday alleen online

De schoenenketens Scapino en Ziengs bieden Black Friday-acties vanaf vrijdag alleen online aan. Ze hebben hiertoe besloten vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland en hopen dat andere retailers volgen.

De ketens willen voorkomen dat er extra drukte in de winkelstraten ontstaat. "Ook omdat we weten hoe het vorig jaar is gegaan", zegt marketingmanager Jordi Hillenga van Scapino, dat net als Ziengs onder Ziengs Retail valt. "Vlak na Black Friday was toen een lockdown. We willen onze verantwoordelijkheid nemen."

Scapino had al besloten om de Black Friday-acties over de hele week uit te spreiden. Consumenten werd gevraagd op een rustig moment te komen winkelen of online te shoppen. Tot en met donderdag zijn er bij Scapino nog wel Black Friday-acties in de winkels.

Vakbond FNV riep retailers begin deze maand op om dit jaar Black Friday over te slaan. "Vorig jaar bleek het een kardinale fout dat dit krankzinnig drukke uitkoopfestijn doorging; de besmettingscijfers liepen daarna enorm op", zei bestuurder Linda Vermeulen.

Scapino heeft 175 vestigingen in ons land. Het winkelbestand van Ziengs staat op 82.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!