Apple haalt producten uit Turkse webshops

Diverse Apple-producten zijn voorlopig niet verkrijgbaar in Turkse webshops. Het Amerikaanse bedrijf is onder meer met de verkoop van iPhones gestopt, nadat de koers van de Turkse lira dinsdag met zo'n vijftien procent is gedaald.

Sinds begin dit jaar daalde de koers van de Turkse munt met 43 procent. De helft van de daling vond deze week plaats. Computers en iPhones zijn nu tien procent goedkoper dan in de Verenigde Staten, meldt persbureau Reuters.

Reuters zag dat Apple op zijn eigen website een groot deel van de producten heeft verwijderd. Wie bijvoorbeeld een iPhone wil kopen, krijgt de melding 'tijdelijk niet verkrijgbaar'.

Apple was niet bereikbaar voor een reactie. Maar een verkoper zegt tegen het persbureau dat klanten elektronica door de inflatie niet alleen als een gebruiksvoorwerp zien, maar ook als een investering. "Mensen zien het als een waardeopslag en trekken massaal naar winkels. Ze weten dat ze het een jaar later voor een hoger bedrag kunnen verkopen dan wat ze ervoor betaalden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!