Pieter Pot haalt 9 miljoen euro groeigeld op

Pieter Pot heeft negen miljoen euro groeigeld opgehaald. Met het geld wil de verpakkingsvrije supermarkt zijn impact vergroten en nieuwe West-Europese markten aanboren.

De investering is afkomstig van ETF Partners, SHIFT Invest, Innovation Quarter en Future Food Fund. Naast uitbreiding in binnen- en buitenland gaat Pieter Pot een eigen, vierkante pot ontwikkelen, Ook wordt de wasstraat voor circulaire verpakkingen in house gehaald en moet het aandeel dat volledig circulair wordt geleverd omhoog.

"Bij een circulaire bezorgservice als Pieter Pot, waarbij er dubbele vervoerskosten zijn in verband met het ophalen van de lege verpakkingen en we ook schoonmaken van verpakkingen op ons nemen, is de schaal waarop je opereert van groot belang bij het financieel gezond worden", stelt medeoprichter Jouri Schoemaker. 

Pieter Pot is in 2019 opgericht door Schoemaker en zijn compagnon Martijn Bijmolt. De voormalig RetailRookie of the Year heeft inmiddels 70 duizend klanten in Nederland en tienduizend in België, waar het bedrijf vorige maand is gestart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!