142 winkels Eye Wish worden verkocht

142 winkels Eye Wish worden verkocht

Het Nederlandse optiekconcern GrandVision heeft een koper gevonden voor 142 Eye Wish-winkels. Die gaan inclusief de merknaam over naar de Oostenrijkse branchegenoot MPG, bekend van optiekketen Hallmann en brillenmerk Robert La Roche.

Grandvision verkoopt ook de Belgische keten GrandOptical (35 winkels) aan MPG. De verkoop was een voorwaarde van de Europese Commissie voor de overname van GrandVision door het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica. Anders zou er te weinig concurrentie overblijven, vindt Brussel. Onder GrandVision valt bijvoorbeeld ook Pearle. Beide concerns deden daarom ook al winkels in Italië van de hand.

De 111 resterende Eye Wish-winkels kunnen verder onder de vleugels van het fusiebedrijf. Welke naam ze krijgen, is nog niet bekend.

EssilorLuxottica, waar Ray-Ban en Oakley onder vallen, kondigde al in juli 2019 de overname van GrandVision aan. De deal waarmee zo'n 7,2 miljard euro is gemoeid, was lange tijd onzeker. EssilorLuxottica vond dat GrandVision voorwaarden uit het koopcontract schond door tijdens de coronacrisis huurbetalingen op te schorten, leveranciers later te betalen en te snijden in het marketingbudget. Het leidde tot diverse rechtszaken. In juni dit jaar werd de strijdbijl begraven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!