Supermarkten behalen recordomzet in kerstweek

Supermarkten behalen recordomzet in kerstweek

Supermarkten hebben in week 51 gezamenlijk een omzet gedraaid van 1,06 miljard euro. Dat is een groei van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde week een jaar eerder. Dit is hoogste omzet ooit en de derde keer dat de grens van één miljard wordt doorbroken, meldt onderzoeksbureau NielsenIQ.

Met deze recordomzet is de verwachting dat de totale jaaromzet van supermarkten rond de 44,6 miljard euro uitkomt. Daarmee groeit de supermarktbranche in 2021 met 1,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Deze groei komt bovenop de groei van 9,1 procent die in 2020 is gerealiseerd. 

De stijging aan omzet komt volgens het onderzoeksbureau door de aanhoudende beperkingen in de horeca en het thuiswerken. Mensen kopen minder ‘to go’ en kopen voor thuis wat luxere producten. “Niet vreemd, want consumenten zoeken een vorm van compensatie voor de covid-19 beperkingen waar ze mee te maken hebben”, aldus Jasper Bins, retailer lead bij NielsonIQ.

Het onderzoeksbureau verwacht dat de prijzen komend jaar verder stijgen door onder meer hogere prijzen voor grondstoffen, transport en energie. Die inflatie kan de omzet opnieuw doen toenemen, zeker nu corona voorlopig nog tot maatregelen blijft leiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!