Ook brandbrief Bruna, AKO: snel heropenen

Ook brandbrief Bruna, AKO: snel heropenen

Het kabinet moet boeken- en lectuurwinkels zo snel mogelijk weer openen. Daarvoor pleit Audax, moederbedrijf van Bruna, AKO en The Read Shop, in een open brief.

Audax wil dat winkels voor kranten, tijdschriften en boeken als essentieel worden beschouwd. In onder meer België, Frankrijk en Duitsland is dat al het geval. ‘Een verdere verlenging van de lockdown is funest voor winkels die lectuur verkopen’, schrijft algemeen directeur Hubert de Leeuw. Hij stelt dat de lockdown nu al leidt tot structurele verplaatsing van de verkoop naar andere sectoren.

Ook INretail roept het kabinet andermaal op Nederland snel ‘van de pauzestand’ te halen. De brancheorganisatie biedt maandag een plan aan voor een verantwoorde heropening. Onderdelen daarvan zijn het maximeren van het aantal mensen in winkels, afstand bewaren, mondkapjes en hygiënemaatregelen.

Vorige week stuurden vijftien modeketens al een brandbrief naar politiek Den Haag voor een snelle heropening. Onder meer Wibra, WE Fashion, Scapino en Shoeby zeggen dat voortzetting van het huidige beleid blijvende schade toebrengt aan de binnensteden en de periferie.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!