'Topomzetten voor Antwerpse winkels dankzij Nederlanders'

'Topomzetten voor Antwerpse winkels dankzij Nederlanders'

Winkeliers in Antwerpen boeken momenteel omzetten die twintig tot enkele honderden procenten boven het normale niveau liggen. Dat blijkt uit een rondgang van de Belgische krant Het Laatste Nieuws langs verschillende ondernemers.

De ‘invasie’ van Nederlandse consumenten is de oorzaak van de hogere omzetten. Voor sommige winkels gaat het om twintig tot dertig procent extra, anderen spreken over nog veel hogere pieken.  “Tijdens de eindejaarsperiode draaien we normaal drieduizend euro omzet per dag, dit jaar hebben we dagelijks tien- tot twaalfduizend euro omzet afgetikt”, zegt eigenaar Tom Michiels van de winkel 4Geeks. Ook een andere ondernemer spreekt over driehonderd procent meer omzet.

De trek van Nederlandse consumenten richting Antwerpen en andere steden net over de grens begon half december en houdt nog altijd aan. Nederlandse winkeliers, die sinds 19 december dicht zijn, zien de situatie met lede ogen aan. Het is een van de redenen voor INretail om te pleiten voor snelle versoepeling van de lockdown.

Reacties 1


Bert Ysfogel 10 jan, 12:20

Reken er maar niet op. OMT-leden en politici en ambtenaren die de beslissingen nemen hebben vaste salarissen en voelen het niet in hun portemonnee. Ze hebben alleen te verliezen als het fout gaat. Waarom zullen ze hun reputatie op het spel zetten voor jouw bedrijf dat naar de knoppen gaat?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!