Jan Linders ziet omzet niet groeien

Jan Linders heeft in tegenstelling tot Jumbo vorig jaar geen omzetgroei geboekt. De consumentenomzet bleef steken op 512 miljoen euro, net zoveel als in het jaar ervoor.

In het eerste halfjaar was er als gevolg van de coronapandemie nog sprake van een duidelijke groei. Maar de wateroverlast waar het zuiden in de zomer mee te maken had, gooide volgens Jan Linders roet in het eten. Zo moest de net gerenoveerde supermarkt in Valkenburg enkele weken de deuren sluiten. Ook het niet meer mogen stunten met drankaanbiedingen zorgde voor minder verkopen.

Jan Linders bouwde vorig jaar enkele winkels om naar de nieuwste formule. Ook werd er geïnvesteerd in slijterijen en in zelfscan. In november is een nieuw ERP-platform in gebruik genomen, waardoor alle kritische bedrijfsprocessen opnieuw ingericht en anders aangestuurd worden.

Dit jaar komen er vier winkels bij: in Maastricht, Vlijmen, Drunen en Wanssum. De laatste drie winkels zijn voormalige Jumbo-supermarkten. Het winkelbestand komt daarmee op 65.

Reacties 1


Ruben T 11 jan, 12:02

Pittig als de sluiting van een aantal weken van één vestiging ervoor zorgt dat er landelijk geen omzetgroei wordt gerealiseerd. De impact van nieuwe wetgeving over drankaanbiedingen was er voor alle supermarkten, en die hebben blijkbaar wel groei weten te realiseren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!