Aantal betalingen in winkels tien keer zo hoog als online

Aantal betalingen in winkels tien keer zo hoog als online

Ondanks de lockdowns lag het aantal betalingen in fysieke winkels vorig jaar tien keer zo hoog als online. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Consumenten rekenden 5,87 miljard keer af bij de kassa, goed voor een omzet van 146 miljard euro. Die omzet lag ruim drie keer zo hoog als bij webwinkels. Het aantal betalingen online nam met veertien procent toe, de uitgaven online stegen met zo'n twintig procent.

Het aantal pinbetalingen aan de kassa lag op hetzelfde niveau als in 2020. Ook het aantal contante betalingen veranderde nauwelijks, maar dat was het jaar ervoor al met zo'n veertig procent teruggelopen. Er werd 1,35 miljard keer met cash betaald.

Contactloos betalen wordt steeds populairder. Slechts in tien procent van de gevallen steken klanten nog de kaart in de betaalterminal. De overige betalingen worden gedaan door de pas tegen het apparaat aan te houden of via een smartphone of een smartwatch. Een kwart van de contactloze betalingen gebeurt zonder kaart.

Reacties 1


Leonard Van Liere 19 jan, 17:05

Slechts 10% van de pinbetalingen gaan nog met de kaart maar dat zal hoofdzakelijk komen door de regelmatige "verplichting" voor de veiligheid en door de hoogte van het bedrag. Daar kun je als consument weinig aan doen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!