CBL vreest lege schappen door uitval personeel

Brancheorganisatie CBL vreest voor lege schappen en roept de overheid op om de quarantaineregels verder te versoepelen. Supermarkten hebben volgens de organisatie steeds grotere roosterproblemen door de uitval van personeel dat in quarantaine moet. 

Volgens CBL-directeur Marc Jansen komen supermarkten steeds vaker in een situatie terecht waar ze hele afdelingen, zoals de broodafdeling, moeten sluiten door de uitval. "Voor specifieke afdelingen heb je specifieke kennis nodig. Je kunt niet zomaar iemand van de bakkerijafdeling vervangen door iemand van een andere afdeling”. Hij vreest dan ook voor lege schappen. 

De quarantaineregels zijn vorige week al versoepeld. Sinds vrijdag hoef je niet meer in quarantaine als je een huisgenoot of nauw contact hebt met corona. Voorwaarde is dat je ten minste een week geleden een boosterprik hebt gekregen of de afgelopen acht weken positief bent getest en geen klachten hebt. 

Dit levert volgens het CBL alsnog problemen op voor de vele jongeren die in supermarkten werken. Jongeren onder de achttien jaar kunnen nog geen boosterprik halen. De organisatie pleit ervoor dat alle supermarktmedewerkers zonder klachten niet in quarantaine hoeven, dus ook als ze ongevaccineerd of geen boosterprik hebben gehad. 

Het kabinet zei vorige week al te werken aan specifieke quarantaineregels voor cruciale beroepen. Daaronder vallen ook supermarktmedewerkers. Wat de regels worden is nog niet duidelijk. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!