'Weinig Nederlandse verkopers op Amazon.nl'

Slechts twee procent van de verkooppartners op de Nederlandse site van Amazon is afkomstig uit Nederland. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Data Department van 19,5 miljoen producten.

Uit de steekproef kwamen in totaal 96.730 verkooppartners naar voren. Verreweg het grootste deel (59,5%) is afkomstig uit China. Duitsland (11%) en Groot-Brittannië (5,8%) volgen op ruime afstand. Ook Italië (4,4%), Spanje (3,2%) en Frankrijk (2,6%) zijn goed voor meer verkopers op Amazon.nl dan Nederland, dat op de zevende plek staat.

De 2200 gevonden Nederlandse verkooppartners zijn vooral actief in de categorie wonen & keuken. Daarin bieden zij gezamenlijk een kleine 23 duizend producten aan. Kleding, schoenen & sieraden volgen met iets minder dan vijftienduizend producten. Babyartikelen staan op de derde plek met elfduizend producten.

Het grootste deel van de Nederlandse verkopers op Amazon.nl lijkt maar mondjesmaat gevonden te worden. Zo heeft slechts ongeveer een kwart één of meerdere reviews ontvangen. Hun gemiddelde beoordeling is vier sterren.


 

Reacties 2


Loes Kookings Kookwinkel Weert. 25 jan, 10:46

Dat komt ook omdat het heel onduidelijk is hoe je, je als partner aan kan melden en je een creditcard moet ingeven, waarop ik afhaakte, de link van het contact formulier is een dood einde dus ze zijn onbereikbaar voor vragen............. Ik heb wat enkele stuks die ik via Amazon wou aanbieden.


Edwin de Vries 25 jan, 10:50

Meest onduidelijke platform waarmee ik te maken heb gehad. En dan te beseffen dat dit het grootste platform is...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!