Kampeerspecialist Obelink wordt een marktplaats

Kampeerspecialist Obelink wordt een marktplaats

Obelink heeft zijn onlineplatform opengesteld voor derde partijen. Daarmee is het bedrijf uit Winterswijk naar eigen zeggen de eerste kampeer- en outdoorspecialist met een marktplaats.

Obelink zet zowel in Nederland als in België en Duitsland zijn platform open voor externe verkopers. Met de stap zegt de retailer in te spelen op de groeiende vraag naar een dynamisch en uitgebreid assortiment. De marktplaats wordt door leveranciers zelf bediend: zij bepalen de prijzen en het assortiment. Voor zowel grote als kleinere partijen is het mogelijk om aan te sluiten.

Voorlopig kunnen de partners enkel producten aanbieden via de website, op termijn worden ook diensten mogelijk. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld een montage of reparatie aan caravan of camper, het organiseren van een kampeerreis of een workshop rond een bepaalde interesse.  

Met de gespecialiseerde marktplaats wil Obelink laten zien dat het concept van marktplaatsen niet alleen iets is voor techreuzen en dat er ruimte is voor nieuwe initiatieven binnen niches. “Met de implementatie zijn we flexibeler, waardoor we beter in staat zijn in te spelen op de veranderende klantvraag”, aldus lead link marketplace Wil Salden van Obelink. “Klanten willen een one stop-ervaring binnen hun interessegebied. Niet alleen producten, maar bijvoorbeeld ook advies van echte productspecialisten bij vragen.” 

Obelink heeft naast zijn onlineactiviteiten een winkel van ruim 72 duizend vierkante meter in Winterswijk. Daarmee is het naar eigen zeggen de grootste kampeer- en outdoorwinkel van Europa. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!