De 10 best gelezen nieuwsberichten van 2022

De 10 best gelezen nieuwsberichten van 2022

Hoewel corona dit jaar grotendeels uit het nieuws verdween, zorgt het virus begin dit jaar toch nog voor veel problemen. Én voor het best gelezen nieuwsbericht op RetailTrends.nl. Verder haalden onder meer de inkrimping van C&A, een ontwikkeling rondom de fusie Coop/Plus en enkele faillissementen de top 10.
 

1. Duitse winkeliers willen af van 2G

Corona lijkt alweer een tijdje achter ons te liggen, toch was het best gelezen bericht op RetailTrends.nl van dit jaar nog een 'corona-item', gepubliceerd op 7 januari. Bij onze oosterburen gold toen in sommige deelstaten een beleid waarbij alleen gevaccineerden en van corona herstelden in niet-essentiële winkels moesten.


2. C&A sluit in jaar tijd bijna 70 winkels

RetailTrends hield in oktober een eigen inventaristatie: hoe staat het met het winkelbestand van C&A? De moderetailer bleek in een jaar tijd in verschillende landen flink wat winkels te hebben gesloten, waardoor de dekking terugliep van 1358 naar 1290 Europese vestigingen.


3. Keymusic opnieuw failliet: 'Het is heel zonde'

Muziekwinkelketen Keymusic werd dit jaar voor de tweede keer failliet verklaard. "We hebben er met heel veel mensen enthousiast aan gewerkt, maar het is niet gelukt", aldus eigenaar Jan 't Hoen. Uiteindelijk gaat de formule als pop-up concept en online verder.


4. Geen doorstart winkels Office Centre, webshop gaat door

Ook kantoorwinkelketen Office Centre ging dit jaar failliet. Een doorstart voor de vestigingen zit er niet in, leert navraag bij de curator.


5. 51 miljoen in de min: recordverlies voor Lidl België

De Belgische tak van supermarktketen Lidl had vorig jaar zijn slechtste boekjaar ooit, met een verlies van 51,2 miljoen. De discounter kampt bij de zuiderburen al enkele jaren met financiële problemen.


6. Kampeerspecialist Obelink wordt een marktplaats

Obelink heeft zijn onlineplatform opengesteld voor derde partijen. Daarmee is het bedrijf uit Winterswijk naar eigen zeggen de eerste kampeer- en outdoorspecialist met een marktplaats.


7. Drogisterij.net na ruim 20 jaar failliet

De webwinkel in drogisterij-artikelen kwam in de problemen door te kleine marges en de coronacrisis. Niet lang na het faillissement maakt de webshop een doorstart.


8. 'Kleinere Coop-winkels worden geen Plus'

Supermarkten van Coop met een weekomzet onder de zestigduizend euro worden mogelijk niet omgebouwd naar Plus. Dat weet Distrifood in mei te melden op basis van bronnen. Het zou in ieder geval gaan om de veertig vestigingen van buurtformule Coop Compact.


9. ‘Hoger minimumloon nekslag voor veel retailers’

Ook de kabinetsplannen hielden dit jaar de gemoederen van retailers bezig. Met name het plan om het minimumloon met 10 procent te verhogen leidt tot gemengde reacties. Brancheorganisatie INretail voorziet grote problemen.


10. Overheid schrapt mondkapjesplicht in winkels

Als hekkensluiter toch nog een tweede coronabericht in deze top tien. Met ongetwijfeld veel vreugde klikken veel lezers in februari het bericht open dat winkelbezoekers geen mondkapje meer op hoeven. Kort daarna vervallen alle resterende beperkingen voor retailers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in