Gorillas wil uitbreiden met oog voor klachten

Gorillas wil binnenkort verder uitbreiden in Nederland. Met een nieuwe strategie probeert de flitsbezorger overlast te voorkomen, zegt managing director Sadik Cevik tegen BNR.

Amsterdam en Rotterdam lieten onlangs weten dat ze voorlopig geen nieuwe darkstores willen. Deze mini-magazijnen in de binnenstad zorgen volgens de gemeenten voor overlast. Zo wordt er geklaagd over luidruchtige koeriers, gevaarlijk rijgedrag en fietsen die stoepen blokkeren.

Volgens Cevik is het nou eenmaal zo dat elke innovatie weerstand oproept. "Net zoals de komst van de supermarkt 75 jaar geleden. Het belangrijkste is om constructieve gesprekken aan te gaan en te kijken hoe je je operatie kunt aanpassen om met die klachten om te gaan."

Cevik wijst erop dat Gorillas de koeriers niet meer voor het pand laat rondhangen en dat fietsen niet meer voor deur staan, maar binnen. Dat is volgens hem acht maanden geleden aangepast. "Wij hebben ook onze expansie stopgezet om een heel nieuwe strategie te bouwen." Wat die precies behelst, is niet duidelijk. Maar Cevik zegt dat met alle klachten rekening is gehouden.

Nu kan er volgens Cevik weer worden ingezet op uitbreiding. Gorillas is momenteel in elf Nederlandse steden actief.

Reacties 3


B C 10 feb, 14:54

hahahahah wat een grapjas.... net als supermarkten 75jaar geleden.
deze maakten geen buurten kapot, of maakte van mensen (hun koeriers) levende robots zonder fatsoenlijke werknemers rechten omdat ze zogenaamd zzp ers zijn. Alleen maar voor die paar luie (vooral studenten) die liever hun woke personal branding op socials willen bijhouden dan ff erop uit om boodschappen te doen. Wat mij nog het meest verbaasd is hoe gemeenten niet van te voren konden inschatten dat dit de leefbaarheid van hun gemeente aantast. Iets wat je verder kunt trekken, het niet kunnen overzien/inschatten kijk maar naar socials, metaverse, darkstores.... het begint met goede intenties (innovatie/vooruitgang) maar dan gaat de doos open en er komt meer narigheid dan goed van die ook nog moelijk tot onmogelijk terug te draaien is.


Leonard Van Liere 11 feb, 17:36

Onmiddellijk verplaatsen naar de industrie-tereinen, ruimte zat, panden zat


D P 11 feb, 20:18

"Cevik wijst erop dat Gorillas de koeriers niet meer voor het pand laat rondhangen en dat fietsen niet meer voor deur staan, maar binnen. Dat is volgens hem acht maanden geleden aangepast." Per definitie onwaar. Tot op de dag van vandaag staat de halve willemsweg in Nijmegen vol met gorrilas fietsen en rondhangende bezorgers met geen enkel oog voor verkeersregels, veiligheid of maatdchappelijk besef. Wanneer aangesproken krijg je alleen een grote bek terug

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!