Flitsbezorger Flink 'compleet verrast' door darkstoreverbod

De groeiplannen van flitsbezorger Flink worden volledig gedwarsboomd door de beperkingen die Amsterdam en Rotterdam hebben ingesteld. “We zijn compleet verrast en zeer teleurgesteld”, aldus directeuren Benjamin Zagel en Robin Kiesler in het FD.

Flitsbezorgers mogen een jaar lang geen minimagazijnen – zogenoemde darkstores – openen in Amsterdam en Rotterdam. Daarmee komt de groei van Flink tot stilstand, zegt directeur Zagel. Er zouden dit jaar minstens tien nieuwe locaties komen in Amsterdam en ook een paar in Rotterdam. Een deel zou volgende maand al openen. “Dat kan helaas niet meer.”

Kiesler voegt toe dat Flink al maanden probeert met beide gemeenten in gesprek te gaan. “Zij hebben wel met ons gesproken, maar nooit in de trant van: als jullie x, y of z niet doen sluiten wij de boel.” Met andere gemeenten zijn de contacten volgens hem beter. Ook in Duitsland lukt het volgens de Flink-directeuren beter om overleg met lokale overheden te voeren. “Zoiets als dit maakten we nog niet mee.”

Zagel zegt dat het verbod op darkstores alleen maar tot meer overlast zal leiden. Hij wijst erop dat daardoor de druk op de bestaande magazijnen toeneemt. “Als wij vanuit deze locatie twee keer zoveel orders moeten verwerken, maken we meer geluid en zal de situatie voor omwonenden zeker verslechteren.”

Reacties 2


Leonard Van Liere 11 feb, 14:47

Grappig, plotseling maakt men zich zorgen over de buurt en de omgeving indien alles vanuit 2 vestigingen moet plaatsvinden. Nooit eerder iets over gehoord. Graag alles verkassen naar indusrietereinen


Gerard van Gummigalgen 11 feb, 19:09

Flink, Gorilla’s en Getir zijn vergelijkbaar met een sprinkhanenplaag: oneens zijn ze er, vervolgens vreten ze de hun hele werknemers-bestand kaal en als er niks meer valt te halen vertrekken ze weer. Vreselijke bedrijven!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!