Tijdens de NRF Retail’s Big Show in New York komen jaarlijks de groten der aarde op retailgebied bij elkaar. RetailTrends was erbij op uitnodiging van SAP en ontdekte wat de toppers in de boardroom van Walmart, Best Buy, Target, Lowe’s, Nordstrom en Ralph Lauren bezighoudt. (En dat zal veel overeenkomsten hebben met de agendapunten in de bestuurskamers van hun Nederlandse vakgenoten.)


Uitdaging 1:

Deal met het inflatiespook


Op macro-economisch gebied is de hoge inflatie de laatste maanden het grootste topic. Nederland sloot het jaar af met 5,2 procent hogere prijzen op jaarbasis, het hoogste niveau in veertig jaar. Aan de andere kant van de oceaan is het beeld niet anders. Daar werd het leven in december liefst zeven procent duurder dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ook de Amerikanen hebben een dergelijke stijging niet gezien in vier decennia.


Volgens Walmart, de grootste winkelketen van de Verenigde Staten én wereldwijd, staan de almaar oplopende prijzen in de top twee meest gehoorde zorgen bij klanten. “Er is een sterke...