Jumbo moet café in Goes dicht houden

De Foodmarkt van Jumbo in Goes moet het zonder horecagedeelte blijven doen. De supermarktketen heeft een rechtszaak hierover tegen de gemeente verloren, meldt de PZC.

Jumbo opende ruim twee jaar terug een vestiging van zijn Foodmarkt-concept in de Zeeuwse stad. Het café is daarvan een belangrijk onderdeel, maar mocht van de gemeente niet open. Horeca staat niet in het bestemmingsplan van de locatie en Goes wilde geen uitzondering maken. Zodoende staat het horecagedeelte al twee jaar leeg.

Jumbo hoopte via de rechter alsnog een vrijstelling af te dwingen, maar die gaf de gemeente gelijk. Mogelijk verhuist de Foodmarkt op termijn naar een andere locatie in Goes, waar eventueel wel ruimte is voor horeca.

De Goese Foodmarkt kwam er nadat Jumbo in 2019 de regionale supermarktketen Agrimarkt overnam. De locaties in Roosendaal, Vlissingen en Middelharnis zijn daarbij tot reguliere Jumbo-supermarkten omgebouwd.
 

Reacties 2


F.A. SUWIJN 22 mrt, 18:02

Voor de coronacrisis heeft de plaatselijke welzijnssector met name Goes-Zuid van een resto-gelegenheid willen voorzien door een soort koffie- en theezaak aan te bieden in een zorgcentrum in die wijk. Dat heeft niet gemarcheerd. Daarna werd de locatie in her plaatselijke ziekenhuis aangeboden als plek waar de buurt koffie kon drinken en nog een paar kleine boodschapjes kon doen. Locatie is vrij ver weg van de buurten, dus ook dat werd het niet. Vervolgens kwam er dit commerciele aanbod van Jumbo waar, op de tuinbanken buiten de zaak, de schooljeugd kwam schaften en waar de klant zeker gebruik van zou gaan maken, maar dat mocht dan weer niet van het gemeentebestuur dat Jumbo deloyale concurrentie verweet ten aanzien van de horeca in de binnenstad. Die binnenstad is vanuit Jumbo Foodmarkt echter zeer slecht bereikbaar door het meest gevaarlijke kruispunt van Nederland plus moeten parkeren in een parkeergarage plus een eind moeten lopen naar de horeca-sector rond de Grote Markt. Vanuit het standpunt van de klant van Jumbo Foodmarkt is hier dus een kans gemist die voorlopig nergens anders terug zal komen.


Marcel Swildens 26 mrt, 09:16

Als JUMBO een beetje slim is dan kunnen ze een referendum houden onder de burgers van Goes, een advertentie met een QRcode in de advertenties of een huis aan huis mailing versturen waarin de bewoners het kunnen aangeven en dan gratis naar een antwoord adres van JUMBO kunnen versturen. En daar moet de gemeenteraad naar luisteren.!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!