Jumbo op de schop: Cloosterman en Van Veen uit bestuur

Jumbo heeft een nieuwe organisatiestructuur geïntroduceerd. De supermarktketen gaat van drie naar twee bestuurslagen; de raad van bestuur houdt op te bestaan.

Jumbo heeft voortaan alleen nog een raad van commissarissen en een directie. Frits van Eerd stuurt als algemeen directeur het directieteam aan. Dat bestaat verder uit Cees van Vliet (operatie), Frances Franken (commercie), Ralph Bertrand (formule), Tim Hehenkamp (tech & data), Claire Saes (HR) en Peter van Erp (finance). Alice Theunissen blijft directeur van La Place.

Door de nieuwe structuur vervalt de rol van Colette Cloosterman-van Eerd als cco. Zij treedt toe tot de raad van commissarissen. Hetzelfde geldt voor Ton van Veen, voor wie na achttien jaar een einde komt aan zijn rol als chief financial officer. Hij wordt vice-voorzitter van de RvC. Die blijft verder zoals die is, met Karel van Eerd als voorzitter.

Jumbo introduceert verder twee nieuwe organen: het people & culture committee en het audit committee. De eerstgenoemde wordt voorgezeten door Colette Cloosterman-van Eerd en ondersteunt de RvC op het gebied van de commerciële strategie. Het audit committee krijgt die ondersteunende rol op het gebied van ‘financiële zaken, interne beheersing en risicomanagement’.

De nieuwe topstructuur past volgens Jumbo bij een aangescherpte strategie om zijn marktpositie verder uit te bouwen. Het foodretaillandschap verandert snel en Jumbo wil daar scherp op kunnen inspelen, aldus Frits van Eerd. “Om deze strategie effectief ten uitvoer te brengen, gaan we aan de slag met een eenvoudigere en plattere topstructuur.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!