Jumbo boekt iets minder winst

Jumbo heeft zijn hogere omzet vorig jaar niet vertaald in een beter resultaat. Zowel het bedrijfsresultaat (ebitda) als de winst na belastingen liep iets terug.

Inclusief de ‘IFRS 16-impact’, een wijziging in het boekhoudsysteem, daalde het resultaat na belastingen van 137 miljoen naar 114 miljoen euro. Zonder dat effect van 142 naar 139 miljoen. De lagere nettowinst vloeit voort uit een lagere ebitda. Die daalde van 448 miljoen euro naar 426 miljoen euro. Zonder IFRS 16, wat volgens Jumbo een ‘significant effect’ op de ebitda heeft, daalde dit cijfer van 736 naar 691 miljoen.

De daling van het bedrijfsresultaat in 2021 komt volgens Jumbo voornamelijk door incidentele opbrengsten uit de verkoop van vastgoed in 2020. Dat ging om veertig miljoen euro. Het reguliere bedrijfsresultaat bleef procentueel stabiel vergeleken met vorig jaar. 

Jumbo maakte eerder al bekend dat de omzet vorig jaar uitkwam op 9,9 miljard euro, een lichte stijging. Dat de winst niet mee is gestegen is geen verrassing. Topman Ton van Veen zei afgelopen zomer al tegen RetailTrends dat de winstgevendheid onder druk staat en geen gelijke tred houdt met de omzet. Hij noemde dat ‘geen reden tot zorg’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!