Action opnieuw bij snelste groeiers ter wereld

Action behoort opnieuw tot de snelstgroeiende retailers ter wereld. De Nederlandse discounter staat op de twaalfde plaats van de Fastest 50 van Deloitte.

De Fastest 50 is onderdeel van het jaarlijkse rapport Global Powers of Retailing, waarbij de 250 grootste retailers ter wereld in kaart worden gebracht. Action behaalde in de periode 2015-2020 een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 22,6 procent.

Daarmee staat de winkelketen uit Zwaagdijk op plaats 168 in de top 250, negentien plaatsen hoger dan vorig jaar. Action groeide in de gemeten jaren net iets harder dan onder meer Zalando en Amazon.

Ahold en Jumbo
De hoogst genoteerde Nederlandse retailer in de top 250 is nog altijd Ahold Delhaize. Het supermarktconcern staat op plek 13, één positie lager dan bij de vorige editie. Jumbo steeg naar de 126e plaats (+19). 

Walmart is met een omzet van bijna 560 miljard dollar in 2020 met afstand de grootste retailer ter wereld. Amazon staat op twee, Costco op drie. JD.com heeft als eerste Chinese bedrijf de top tien bereikt; het staat op plek negen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!