Tjeerd Jegen (ex-HEMA) nieuwe ceo Takko Fashion

Tjeerd Jegen (ex-HEMA) nieuwe ceo Takko Fashion

Tjeerd Jegen wordt de nieuwe ceo van de Duitse modeketen Takko. De vorige topman van HEMA begint op 1 mei aan zijn nieuwe klus.

Jegen volgt bij Takko Karl-Heinz Holland op, die terugkeert in zijn rol als voorzitter van de raad van advies. Volgens hem heeft Takko met Jegen een topman binnen gehaald die bij het bedrijf past. "In zijn professionele carrière heeft hij herhaaldelijk blijk gegeven van bijzondere innovatiekracht en leiderschap”, aldus Holland. Jegen zegt overtuigd te zijn van ‘het succesvolle businessmodel van Takko Fashion, dat mode van hoge kwaliteit biedt tegen eerlijke prijzen’. 

Jegen was tussen 2015 en juni vorig jaar ceo van HEMA. Onder zijn leiding werd de keten twee keer verkocht. Daarvóór werkte hij voornamelijk in het buitenland. Zo stond hij aan het roer van Woolworths in Australië en Tesco in Maleisië en Thailand. 

Takko is opgericht in 1982 en heeft ruim 1900 winkels in zeventien landen. Er werken bijna 18 duizend mensen bij de van oorsprong Duitse modeketen. In Nederland heeft Takko 96 filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!