Uniqlo legt toch activiteiten stil in Rusland

Uniqlo legt toch activiteiten stil in Rusland

De Japanse kledingketen Uniqlo staakt toch tijdelijk zijn activiteiten in Rusland. Eerder in de week zei de ceo van moederbedrijf Fast Retailing nog dat de vijftig winkels er zouden openblijven.

"Het is ons duidelijk geworden dat wij onze Uniqlo-activiteiten in Rusland niet langer kunnen voortzetten om diverse redenen", staat in een verklaring van Fast Retailing. "Daarom hebben we vandaag besloten om onze activiteiten in Rusland tijdelijk te onderbreken."

Ceo Tadashi Yanai noemde kleding eerder deze week 'een levensbehoefte'. "De mensen in Rusland hebben hetzelfde recht om te leven als wij", zei hij volgens persbureau Bloomberg. Dat Uniqlo nu alsnog de pauzeknop indrukt, wijt het bedrijf aan onder meer 'operationele uitdagingen en de verslechtering van de conflictsituatie'.

Reacties 1


James Cooper 11 mrt, 11:16

Waarschijnlijk is het bedrijf terug gefloten op social media. Maar helaas is het kwaad al geschied en heeft het bedrijf laten zien wat de normen en waarden van Uniqlo zijn. Dat Uniqlo kleding een levensbehoefte zou zijn is natuurlijk lachwekkend.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!