Primark schrapt tientallen banen in Nederland

Primark schrapt tientallen banen in Nederland

De Ierse discounter Primark gaat in Nederland reorganiseren. Er worden ruim 240 banen geschrapt, maar daar komen ongeveer 200 nieuwe banen voor terug.

Volgens een woordvoerder wil Primark de managementstructuur vereenvoudigen. "De beoogde veranderingen zijn bedoeld om duidelijker verantwoording af te leggen en te zorgen voor meer flexibiliteit en meer managementondersteuning op de winkelvloer."

Primark had het extra zwaar tijdens de coronacrisis omdat het geen webshop heeft. Inmiddels trekken de verkopen aan, maar ze zijn nog niet terug op het oude niveau. De omzet in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar valt waarschijnlijk elf procent lager uit dan twee jaar geleden, meldde moederconcern Associated British Foods eind vorige maand.

De ondernemingsraad is om advies gevraagd. Primark onderhandelt met de vakbonden over een sociaal plan. Dat zou 1 mei klaar moeten zijn, zegt countrymanager David Swann Lassche in een verklaring.

Reacties 1


Leonard Van Liere 11 mrt, 18:31

240 banen schrappen en 200 nieuwe banen? Omscholen en scholing een onbekend fenomeen of gaat het om ordinair bezuinigen op lonen. Duur eruit, goedkoop erin

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!