Pets Place rekent weer op dubbelcijferige groei

Pets Place verwacht ook na de coronacrisis harder te groeien dan de markt. De omzet moet dit jaar met meer dan tien procent toenemen, zegt ceo Ard Malenstein van moederbedrijf IJsvogel Retail tegenover RetailTrends.

Pets Place investeert momenteel veel in nieuwe winkels, verbouwingen en online. “Daardoor verwachten we weer double digit te groeien”, aldus Malenstein. Hij rekent op een omzet van zo’n 270 miljoen euro dit jaar, tegenover 240 miljoen vorig jaar. Daarmee ligt de groei van Pets Place ruim boven die van de markt. “Die is een procentje of drie, vier.” De huisdierenbranche profiteerde de afgelopen twee jaar sterk van de coronacrisis, die tot een run op huisdieren leidde.

Pets Place heeft nu 175 winkels in Nederland, waarvan een deel een combinatiewinkel is met zusterformule Boerenbond. Binnen vier jaar moeten dat er 250 zijn, waarvan de helft een combizaak. De huisdierenformule zoekt vooral naar locaties in binnensteden in het westen van het land.

Onlangs opende Pets Place in Venlo zijn grootste winkel van Nederland. In mei wordt die alweer overtroffen. Dan opent een filiaal van drieduizend vierkante meter in Deventer.

RetailTrends sprak uitgebreid met Ard Malenstein over de groeiambities van Pets Place. Het hele verhaal is hier te lezen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!