Darkstore flitsbezorger Flink in Utrecht blijft dicht

Flitsbezorger Flink mag een door de gemeente Utrecht gesloten darkstore voorlopig niet openen. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Utrecht sloot de darkstore aan de Amsterdamsestraatweg, omdat Flink volgens de gemeente handelt in strijd met het bestemmingsplan. Volgens de gemeente is er namelijk geen sprake van detailhandel. Utrecht legde Flink een last onder dwangsom op. Flink is het daar niet mee eens en maakte bezwaar bij de gemeente. In de tussentijd vroeg het bedrijf aan de rechter om de sluiting tijdelijk ongedaan te maken.

De rechter weigerde dat, omdat Flink de bezwaarprocedure waarschijnlijk zal verliezen. Volgens de rechter is Flink wel detailhandel, maar voldoet de vestiging aan de Amsterdamsestraatweg niet aan alle voorwaarden van het bestemmingsplan. Zo heeft Flink daar geen showroom en geen afhaalpunt, terwijl dit volgens het bestemmingsplan wel zou moeten bij webwinkels.

Nijmegen
Ook Nijmegen wil af van een darkstore van Flink, omdat die volgens de gemeente niet aan het bestemmingsplan voldoet. De flitsbezorger heeft daar bezwaar tegen aangetekend. Zolang die procedure nog loopt, treedt de gemeente er niet tegen op. Een woordvoerder van Flink zegt dat het bedrijf daarom een rechtszaak die het tegen de gemeente had aangespannen, heeft ingetrokken.

Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen kan dat laatste niet bevestigen. Wel zegt hij dat de gemeente voorlopig niet tegen de darkstore in het centrum van de stad optreedt. Er komt eerst een hoorzitting, waarschijnlijk binnen drie of vier weken. "Daarna komt er een beslissing en is er een termijn van zes weken van bezwaar en beroep. Pas daarna zal er worden gehandhaafd als dat nodig is."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!