Eerste vakbond bij Amazon is een feit

Eerste vakbond bij Amazon is een feit

Medewerkers van een Amazon-magazijn in Staten Island hebben vrijdag voor de oprichting van een vakbond gestemd. Het betekent de eerste vakbond binnen de e-commercereus, die zich daar lang tegen verzette.

Bij de stemming in het New Yorkse stadsdeel was 55 procent van de medewerkers voor oprichting van de Amazon Labor Union. De kersverse vakbond hoopt betere arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden te kunnen afdwingen. 

Amazon laat in een korte reactie weten teleurgesteld te zijn over de uitslag en te overwegen protest aan te tekenen. De techgigant zegt liever met werknemers rechtstreeks te onderhandelen. 

Amazon heeft zich tot nu altijd met succes verzet tegen de oprichting van vakbonden. Zo was bij een stemming over een vakbond in de staat Alabama vorig jaar nog een meerderheid tegen. Amazon voert felle campagnes tegen de oprichting van deze werknemersverbanden. Zo worden verplichte anti-vakbondsbijeenkomsten georganiseerd.

De overwinning van de werknemers in Staten Island is naar verwachting een opmaat naar meer vakbonden binnen Amazon in de VS. Binnenkort wordt hierover bij nog een ander distributiecentrum in New York gestemd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!