Milieudefensie eist klimaatplan Ahold Delhaize

Na een succesvolle rechtszaak tegen Shell richt Milieudefensie nu zijn pijlen op Ahold Delhaize. De organisatie wil dat het moederbedrijf van Albert Heijn met een klimaatplan komt om de CO2-uitstoot snel af te bouwen.

Milieudefensie roept Ahold Delhaize woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering op zich meer in te spannen voor het klimaat, meldt het FD. De organisatie wil dat het bedrijf net als Shell verantwoordelijk wordt voor de uitstoot van zijn leveranciers en klanten. "Het bedrijf heeft goede plannen voor vergroening in zijn winkels en panden, maar nog te weinig concrete plannen voor de toeleveringsketen", zegt Neele Boelens, voorzitter van de jongerenbeweging van Milieudefensie.

Ahold Delhaize zegt dat het klimaat hoog op zijn agenda staat. "We hebben vorig jaar de doelstellingen aangescherpt voor de emissies uit onze eigen operatie. Eind dit jaar zullen we met een verder plan voor onze indirecte uitstoot komen." Die uitstoot is vele malen groter dan die van het bedrijf zelf.

Milieudefensie heeft in totaal 29 bedrijven opgeroepen om voor 15 april met een klimaatplan te komen. Het gaat onder meer om ABN Amro, FrieslandCampina, KLM, Rabobank en Unilever. De zaak tegen Shell is overigens nog niet definitief gewonnen. De oliemaatschappij gaat in hoger beroep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!