Geen doorstart winkels Office Centre, webshop gaat door

Geen doorstart winkels Office Centre, webshop gaat door

Er komt voor de winkels van het failliete Office Centre geen doorstart. De webshop met kantoorartikelen gaat wel door onder zusterbedrijf Staples, dat ook het accountmanagement en het contractmanagement overneemt. Twaalf medewerkers behouden hun baan.

Dat meldt curator Rinke Dulack aan RetailTrends. Office Centre ging begin maart failliet. Het bedrijf had toen 32 winkels en 348 medewerkers. De afgelopen weken bleven de winkels open, maar inmiddels zijn ze dicht. Er meldden zich wel partijen voor een doorstart van de winkels, maar het kwam dus niet zover. De voorraden en de inventaris worden geveild.

Bij de tak die door Staples wordt overgenomen, gaat het onder meer om contracten met grote bedrijven en overheden. Ook kleinere bedrijven namen bepaalde diensten af van Office Centre.

Forse verliezen
Uit het eerste faillissementsverslag van de curator blijkt dat het bedrijf al twee jaar forse verliezen leed. In 2019, het jaar voor de coronacrisis, bleef het verlies van New Office Centre Beheer b.v. bij een omzet van zo'n 120 miljoen euro nog beperkt tot bijna zes ton. In 2020 bedroeg het verlies ruim 19 miljoen, op een omzet van iets meer dan 186 miljoen euro. Vorig jaar was er volgens de eigen administratie een verlies van ruim 15 miljoen op een omzet van 130 miljoen euro.

Over de oorzaak van het faillissement doet de curator in het verslag geen uitspraken. “Wel begrijp ik dat corona een zeer ongunstige invloed heeft uitgeoefend”, zei hij eerder tegen RetailTrends.

70 miljoen schuld
De schuld bedraagt volgens het faillissementsverslag zeker zeventig miljoen euro. De bank heeft een vordering ingediend van 15,6 miljoen euro. De fiscus heeft nog ruim 14 miljoen tegoed. Office Centre heeft voor een bedrag van 40,6 miljoen rekeningen openstaan bij 187 concurrente crediteuren. Er zijn ook nog vorderingen te verwachten van het UWV voor het doorbetalen van de lonen.

Reacties 6


Coby Verbeek bc. 26 apr, 10:54

Heel jammer. Was al jaren zaken klant en werd altijd door medewerkers goed behandeld. Dat onze Overheid geen noodplan kan inzetten voor ondernemingen die zakelijk gericht zijn. Door subsidies dus nav lockdown is niet veel terecht gekomen.
Hopelijk toch een nieuw bedrijf voor kantoor aangelegenheden die brood er in ziet. We moeten optimistisch blijven. Immers de zon schijnt !!!


Sander van Rietschoten 28 mei, 15:08

Beste Coby Verbeek bc.

U kunt altijd terecht bij: Van Rietschoten Office Point ;)


Francis Albert 27 jun, 00:30

Beste Sander,
Toch is uw website niet handig. Er staan alleen merken op, maar ik zoek artikelen, modellen, soorten, vormen etc. De merken doen er voor mij niet toe.


willem lagen 30 jun, 21:31

Ben al jaren klant in Ede geweest en werd door het oudere personeel of jonger wat er langerwerkte altijd heel vriendelijk geholpen ,altijd een bakkie koffie ,en een praatje
Stond vanmorgen dus voor een leeg kaal pand
Wel jammer en wat volgt er nog meer


Leendert Hutmacher 30 mei, 13:51

Dit kon natuurlijk niet uitblijven. Ook voor 2020 zag ik dat er weinig of geen klanten binnen waren als ik er was. Ik liep er vaak met 1 of 2 anderen. Wel jammer, ik kwam nog weleens in Ede, Amersfoort en Nijmegen bij Office Centre.


Dirk van Kampen 27 jul, 11:41

Wij zijn maar overgestapt naar https://www.mkbofficeshop.nl/ dit is wel een goede vervanger gebleken, maar als Office Centre niet failliet was gegaan waren we ook niet overgestapt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!