Geen doorstart winkels Office Centre, webshop gaat door

Er komt voor de winkels van het failliete Office Centre geen doorstart. De webshop met kantoorartikelen gaat wel door onder zusterbedrijf Staples, dat ook het accountmanagement en het contractmanagement overneemt. Twaalf medewerkers behouden hun baan.

Dat meldt curator Rinke Dulack aan RetailTrends. Office Centre ging begin maart failliet. Het bedrijf had toen 32 winkels en 348 medewerkers. De afgelopen weken bleven de winkels open, maar inmiddels zijn ze dicht. Er meldden zich wel partijen voor een doorstart van de winkels, maar het kwam dus niet zover. De voorraden en de inventaris worden geveild.

Bij de tak die door Staples wordt overgenomen, gaat het onder meer om contracten met grote bedrijven en overheden. Ook kleinere bedrijven namen bepaalde diensten af van Office Centre.

Forse verliezen
Uit het eerste faillissementsverslag van de curator blijkt dat het bedrijf al twee jaar forse verliezen leed. In 2019, het jaar voor de coronacrisis, bleef het verlies van New Office Centre Beheer b.v. bij een omzet van zo'n 120 miljoen euro nog beperkt tot bijna zes ton. In 2020 bedroeg het verlies ruim 19 miljoen, op een omzet van iets meer dan 186 miljoen euro. Vorig jaar was er volgens de eigen administratie een verlies van ruim 15 miljoen op een omzet van 130 miljoen euro.

Over de oorzaak van het faillissement doet de curator in het verslag geen uitspraken. “Wel begrijp ik dat corona een zeer ongunstige invloed heeft uitgeoefend”, zei hij eerder tegen RetailTrends.

70 miljoen schuld
De schuld bedraagt volgens het faillissementsverslag zeker zeventig miljoen euro. De bank heeft een vordering ingediend van 15,6 miljoen euro. De fiscus heeft nog ruim 14 miljoen tegoed. Office Centre heeft voor een bedrag van 40,6 miljoen rekeningen openstaan bij 187 concurrente crediteuren. Er zijn ook nog vorderingen te verwachten van het UWV voor het doorbetalen van de lonen.

Reacties 1


Coby Verbeek bc. 26 apr, 10:54

Heel jammer. Was al jaren zaken klant en werd altijd door medewerkers goed behandeld. Dat onze Overheid geen noodplan kan inzetten voor ondernemingen die zakelijk gericht zijn. Door subsidies dus nav lockdown is niet veel terecht gekomen.
Hopelijk toch een nieuw bedrijf voor kantoor aangelegenheden die brood er in ziet. We moeten optimistisch blijven. Immers de zon schijnt !!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!