Lidl past 'racistische' verpakking kroepoek aan

Lidl past de verpakkingen van zijn kroepoek aan. De stichting Asian Raisins had erover geklaagd, omdat ze de afbeelding van een man met een lange snor en een rijsthoed racistisch vindt.

Bij de stichting, die onder meer strijdt tegen 'racistische stereotypen', waren er meerdere klachten over binnengekomen. De hoed en de lange snor roepen een beeld op dat niet past bij de moderne Aziatische persoon, zei een woordvoerder van Asian Raisins op Radio 1.

Zo werd de hoed gebruikt door boeren op het land, in onder meer Vietnam en China. Aziatische Nederlanders willen daar volgens de woordvoerder niet meer mee geassocieerd worden. De snor hoort bij een fictief Aziatisch personage, dat zo'n honderd jaar geleden werd bedacht. Die man stond symbool voor de expansie van Azië en werd gezien als kwaadaardig persoon.

Nadat Asian Raisins contact met Lidl had opgenomen, zegde de discounter toe de verpakkingen aan te passen. Het kost nog wel enige tijd voordat de oude verpakkingen allemaal uit de supermarkten zijn verdwenen. " Dat heeft te maken met de doorlooptijd van het product", zegt Lidl in een verklaring.

Reacties 4


Belegger Brabant 6 mei, 23:13

Hahaha je kunt je maar ergens druk over maken. Gelukkig zijn de Aziatische ondernemers die bij ons huren gewoon bezig met hun zaak en draaien ze oa daardoor zeer goed!


Marino de Breda 7 mei, 08:50

Ik vind het hoogst discriminerend dat Nederlanders in Azie (of waar ook ter wereld) afgebeeld worden met klompen en boerenlompen aan.
Ga nu elke afbeelding daar aan de kaak stellen.
Denk dat ze ons vierkant uitlachen en roepen dat we niet zo zielig moeten doen.


Jan Janssen 9 mei, 10:21

Het lijkt erop dat we in Nederland niets beters meer te doen hebben dan tot in den treure politiek correct willen zijn ... helemaal eens met de andere reacties hier.


Arnout van Nieuwaal 9 mei, 11:35

gewoon belachelijk

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!