‘Flitsbezorgers zorgen zelden voor overlast’

‘Flitsbezorgers zorgen zelden voor overlast’

Minder dan de helft van de flitsbedrijven is met hubs gevestigd op overlastgevoelige locaties. Dat stelt vastgoedadviseur Colliers op basis van eigen onderzoek.

Colliers onderzocht de locaties van alle in Nederland gevestigde hubs van flitsbezorgers, 123 in totaal. Daaruit worden locaties die zijn gecategoriseerd als woongebied of woon-winkelgebied als potentieel overlastgevoelig beschouwd. 44 procent van alle Nederlandse hubs zitten in deze gebieden, de overige 56 procent van de hubs is gevestigd in een winkelgebied of op een bedrijventerrein. 

Volgens Colliers is er in woon-winkelgebieden al sprake van drukte en geluid van andere winkels en horeca. "Of flitsbezorgers in deze gebieden nieuwe overlast veroorzaken is dus maar de vraag", zegt retaildirecteur Chris Lanting. Worden deze gebieden weggelaten, dan blijven volgens hem nog dertien locaties (11%) over waar mogelijk sprake is van overlast.

Flink is de grootste speler in Nederland met 63 hubs in 38 steden. Gorillas is actief in veertien steden met 29 hubs. Getir zit in elf steden met 25 hubs. De kleinste is Zapp met zes hubs.

De snelle groei van flitsbezorgers leidt in veel gemeenten tot hoofdbrekens. Onder meer Amsterdam en Rotterdam namen al maatregelen tegen darkstores om overlast tegen te gaan.

Reacties 4


B C 25 mei, 11:06

Wij van wc eend, adviseren wc eend.


Leonard Van Liere 25 mei, 12:44

Ja hoor, er is al veel overlast dus die van ons kan er moeiteloos tussen geschoven worden……


martin ballegooy 25 mei, 13:32

Er komt een tijd dat we de consumenten in de winkel gebieden niet meer gaan tellen maar het aantal flitsbezorgers, maaltijdbezorgers, en pakketbezorgers.
Het wordt tijd dat hiervoor de stad opnieuw ingericht gaat worden om al deze stromen van bezorgers te leiden.
Wordt toch wakker Nederland en ga met je luie kont gewoon naar de winkels en laat al die bezorgers met rust want ze hebben nu geen tijd om naar onze winkels te komen!


Michael C 28 mei, 20:55

Zo een flauwekul met geen overlast, ze denken dat ze overal op de weg voorrang hebben, rijden veel te hard, een gevaar op de weg.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!