Ted Baker nog niet terug op oude niveau

Ted Baker nog niet terug op oude niveau

De omzet van Ted Baker is nog niet terug op het oude niveau. Wel wist het Britse modemerk het verlies terug te dringen. Dat blijkt uit de cijfers over het afgelopen boekjaar, dat tot 29 januari liep.

Ted Baker boekte een omzet van 428,2 miljoen pond, ruim 500 miljoen euro. Dat was 20,5 procent meer dan een jaar eerder, maar nog beduidend minder dan voor de coronacrisis. In 2019 kwam de omzet op omgerekend 740 miljoen euro uit. Vrouwenkleding is bij Ted Baker goed voor tweederde van de omzet.

Het verlies voor belastingen viel een stuk lager uit. Waar Ted Baker een jaar geleden nog omgerekend 127 miljoen euro in het rood belandde, bleef dat afgelopen boekjaar beperkt tot 52 miljoen euro. Daarmee lijkt het in 2020 gepresenteerde herstelplan vruchten af te werpen.

Ted Baker, met bijna 400 winkels in vooral de EU, het Verenigd Koninkrijk en de VS, begon het jaar goed. De omzet in het eerste kwartaal steeg met ruim 20 procent vergeleken met een jaar eerder. "Terug naar kantoor, bruiloften en reizen zorgen voor wind in de rug."

Het Britse modemerk meldt dat er met één overnamekandidaat wordt gesproken. Het gaat in ieder geval niet om het Amerikaanse private-equitybedrijf Sycamore Partners Management dat eerder interesse toonde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!