LensOnline komt in Nederlandse handen

LensGroup, het moederbedrijf van webshop LensOnline, wordt overgenomen door het Nederlandse Quadrum Capital. Onder de nieuwe eigenaar wil de Vlaamse webshop in zes á zeven jaar honderd miljoen euro omzet bereiken.

Volgens De Tijd wordt investeringsmaatschappij Quadrum Capital meerderheidsaandeelhouder van een nieuwe overkoepelende holding. Financiële details hierover zijn (nog) niet vrijgegeven. Quadrum is ook eigenaar van het Nederlandse modemerk State of Art.

Medeoprichter Bert Boon vertelt aan de Belgische krant dat LensGroup vanwege de groeimogelijkheden heeft gekozen voor Quadrum Capital. Met deze slagkracht hoop Boon tegen 2028 of 2029 een omzet van honderd miljoen euro te hebben, vier keer de omzet van vorig jaar. Dit wil de webshop bereiken door sterkere aanwezigheid in Nederland en Italië. 

Voor Nederland betekent dit een marktaandeel van tien tot vijftien procent in de lenzenmarkt. Ook kijkt het bedrijf met een schuin oog naar een overname in Zwitserland. De webshop is ook actief in Luxemburg, Duitsland, Spanje en Frankrijk. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!