Belastinguitstel hield moederbedrijf Blokker op de been

Belastinguitstel hield moederbedrijf Blokker op de been

Belastinguitstel hield Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, vorig jaar op de been. Het gaat om een bedrag van in totaal ruim 66 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag dat bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd.

"We kunnen hier alleen maar heel dankbaar voor zijn", zegt ceo Michiel Witteveen in het voorwoord van het jaarverslag, waarover Quote als eerste berichtte

Mirage, waar ook Intertoys en BCC onder vallen, meldde twee weken geleden dat het 2021 afsloot met een nettoverlies van 63 miljoen euro. Oorzaak was volgens het winkelbedrijf de lange coronalockdown en gebrek aan 'adequate staatssteun'. Witteveen zei toen dat Mirage wel nog steeds op weg is naar 'duurzame winstgevendheid'.

Het terugbetalen van de belastingschuld, in zestig maanden, begint vanaf oktober. De rente is eerst nog een procent, vanaf 2024 vier procent. Witteveen zegt in het voorwoord dat terugbetalen 'voor winkeliers in het algemeen' een enorme uitdaging zal zijn. Hij pleit dan ook voor een betalingstermijn van tien jaar.

Reacties 6


Koen Alewijnse 14 jun, 11:05

Dit is natuurlijk voor heel veel retailers en horeca zo!


chris krijger 14 jun, 12:29

waarom moeten wij de complete mirage groep onder steunen ? uitbreiden en opkopen en dan steun vragen op deze manier is groot doen niet moeilijk.


Koen Allewijnse 14 jun, 13:43

Chris, alle Nederlandse retailers maken gebruik van de uitstel van belasting. Norah, Okay Fashion etc


Joost Kemp 14 jun, 18:35

Het zal een wonder zijn als Blokker over 5 jaar nog bestaat. Die zogenaamde duurzame winstgevendheid was ook gebaseerd op boekhoudkundige slimmigheden. Blokker is op hetzelfde pad als de videotheek, totaal overbodig.


guido de wit 15 jun, 14:06

Als dergelijke bedrijven alsnog failliet gaan kan iedereen dus naar z'n centen fluiten. Zal niet eerste keer zijn.


Jan Kapteijn 16 jun, 12:33

Bruna, AKO en Read Shop zijn de volgende. Lees het volgende artikel: https://fd.nl/bedrijfsleven/1440085/audax-topman-ik-ben-nooit-de-gedoodverfde-opvolger-van-mijn-vader-geweest-mpf2cagoIaCA

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!