Automatisering met AutoStore zorgt voor concurrentievoordeel

Lalesse Logistic Solutions heeft logistiek dienstverlener Jan de Rijk weten klaar te stomen voor een nieuwe, geautomatiseerde werkwijze. Met de AutoStore hebben ze een zeer sterk fulfilment aanbod waarmee ze veel nieuwe klanten kunnen bedienen.

Onderdeel van nieuwe koers
Als transportonderneming in hart en nieren – al sinds 1970 – ontwikkelt Jan de Rijk Logistics zich door tot allround logistiek dienstverlener. Een onderdeel van hun aanbod is contract logistiek: warehousing, fulfilment maar ook assemblage en douane services. Vanuit hun jarenlange ervaring zijn (nieuwe) markten geïdentificeerd. Jan de Rijk Logistics richt zich op retail & e-commerce, consumentenelektronica en after market & spare parts. Om deze sectoren optimaal te kunnen bedienen is besloten zoveel mogelijk repetitieve processen te automatiseren.

Erik van Dee, Manager Business Development: “Het begon voor ons met de introductie van een nieuw Warehouse Management Systeem. Daarnaast werd ons team uitgebreid met experts op het gebied van warehousing. We namen een jaar de tijd om het automatiseringsvraagstuk in kaart te brengen.” Hiervoor schakelde Jan de Rijk Logistics de logistiek consultants van UC Group in en zij vroegen Lalesse mee te denken. Afgelopen jaar werd gekozen voor een oplossing met het AutoStore systeem.

Kiezen voor AutoStore
Een tender van een potentiële nieuwe klant vroeg om een nieuwe werkwijze. Van Dee vervolgt: “We zijn op zoek gegaan naar een manier om deze klant zo efficiënt mogelijk te kunnen bedienen. Daarbij speelde de flexibiliteit van het systeem een belangrijke rol: het moet schaalbaar zijn, zodat je goed mee kan als de klantvraag veranderd. Het AutoStore systeem blinkt hierin uit.” Andere voordelen die meespeelden in de keuze voor het systeem zijn het snel kunnen inhuizen van de klant en natuurlijk de efficiëntie van het systeem. “We kunnen de logistieke kosten voor het systeem laag houden voor onze klant en ze daarom een scherp tarief bieden. Met AutoStore kunnen we onze fulfilment services competitiever in de markt zetten en meer klanten binnenhalen.”

De overgang van een conventioneel magazijn naar AutoStore heeft veel voordelen op de werkvloer gebracht. “Met dezelfde mensen verzetten we veel meer werk en de foutmarge is aanzienlijk verlaagd. Het aantal picks per uur is enorm toegenomen doordat de loopafstanden enorm zijn gereduceerd.” zegt Van Dee. De AutoStore is uitgerust met de door Lalesse ontwikkelde software LogiCS, met een zeer intuïtieve user interface. “Mensen zijn snel en gemakkelijk in te werken. Al deze voordelen maken dat wij een betrouwbare oplossing kunnen bieden aan onze klanten die de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder verhoogd.”

Logische indeling = efficiënt werken
Ook heeft Lalesse, in samenwerking met Arco Solutions, de AutoStore voorzien van een conveyor verpakkingslijn. Dat werkt als volgt: Een Box erector, label applicator en flowracks zorgen ervoor dat de juiste verzenddoos volledig gereed, dicht bij de operator staat.

Het AutoStore systeem zorgt voor het presenteren van de goederen. Een medewerker pakt de artikelen uit de bak en plaatst deze in de verzenddoos. Een afvoerbaan zorgt er samen met de AutoStore voor dat onnodige bewegingen vervallen en de operator zich kan focussen om het juiste product in de doos te plaatsen.

De opvolgende handelingen – het vulmateriaal plaatsen, het sluiten van de doos, het aanbrengen van de verzendlabels en het uitsorteren voor de vervoerder – zijn bijna volledig geautomatiseerd. Door de logische indeling van de ruimte wordt deze zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Accountmanager Mark van de Weijer vertelt “Het is mooi om te zien hoe Jan de Rijk in een relatief kort tijdsbestek de organisatie klaargestoomd heeft voor een nieuwe, geautomatiseerde werkwijze. Dit vergemakkelijkt de implementatie en zorgt voor een vliegende start met het systeem. Met de AutoStore hebben ze een zeer sterk fulfilment aanbod waarmee ze veel nieuwe klanten mee kunnen bedienen. Dankzij het automatiseren kan Jan de Rijk niet alleen een aantrekkelijk commercieel tarief hanteren, maar wordt de hele propositie competitiever. Daarnaast is het systeem zo ingericht dat het bij groei eenvoudig uitgebreid kan worden. Als Lalesse Logistics Solutions zijn we trots op deze mooie oplossing en kijken we uit naar het vervolg van de samenwerking met Jan de Rijk.”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw warehouse? Heeft u een vraag, wilt u een prijsopgave aanvragen of wilt u een persoonlijke afspraak maken met een van onze warehouse specialisten? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website www.lalessels.com. Hier vindt u alle informatie over onze producten en diensten en kunt u onze andere praktijkverhalen inzien. 

Over Lalesse Logistic Solutions:

Onze ambitie: uw business versnellen
Uw business houdt u dagelijks bezig. Met alle kansen en uitdagingen die erbij horen. Hebt u voldoende mensen en middelen om uw klanten optimaal te bedienen? Geven uw logistieke processen de ruimte die u nodig hebt? Waar kunt u groeien, wat houdt u nog tegen?

Oplossingen voor úw situatie
De noodzaak voor het moderniseren of optimaliseren van uw magazijnen kan zich van vandaag op morgen aandienen. Groeit uw business zo dat uw huidige capaciteit gaat knellen? Vraagt uw markt dat u steeds efficiënter omgaat met ruimte en tijd? Of is het de beperkte beschikbaarheid van vakmensen voor uw logistieke processen?

Van heftrucks via magazijnkranen naar AutoStore, van pallets via colli naar bakken. Wij denken in oplossingen, niet in producten. Dat is wat wij smart noemen. Ons team heeft tientallen jaren praktijkervaring in het optimaliseren van magazijnen in de sectoren food (coldstore), retail, groothandel en industrie. Met eigen technici en speciale tools voor analyse, simulatie en modellering van logistieke processen komt Lalesse met oplossingen die altijd zijn toegesneden op uw situatie.

Reacties 1


Leonard Van Liere 29 jun, 17:10

Graag kritisch doorlezen en alle onbegrijpelijke ballast overboord gooien. Onleesbaar en yuppietaal, niet meer van deze tijd.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!