Miljardair achter Ray-Ban en Oakley overleden

De Italiaanse zakenman Leonardo Del Vecchio, de sterke man achter optiekconcern EssilorLuxottica, is overleden. De op een na rijkste man van Italië was 87 jaar oud.

Del Vecchio, die opgroeide in een arm gezin, begon in 1961 met een bedrijfje dat montuuronderdelen leverde. Dat bedrijfje, Luxottica, zou uitgroeien tot een internationaal concern op het gebied van brillen en lenzen. Zo slokte het merken als Ray-Ban en Oakley op.

In 2018 fuseerde Luxottica met het Franse Essilor, bekend van de multifocale Varilux-brillenglazen. Vorig jaar werd de combinatie EssilorLuxottica na een slepend proces de eigenaar van het Nederlandse GrandVision, waar EyeWish en Pearle onder vallen. Met de deal was zo'n 7,2 miljard euro gemoeid.

Del Vecchio was tot eind 2020 ceo, daarna werd hij voorzitter. Hij was ook aandeelhouder. Volgens de miljardairslijst van Bloomberg was Del Vecchio goed voor een vermogen van 25,7 miljard dollar (24,3 miljard euro). In Italië was alleen Nutella-baas Giovanni Ferrero rijker.

EssilorLuxottica spreekt in een korte verklaring van 'een enorm verlies'. De Italiaanse ontwerper Giorgio Armani toont zich op Twitter geschokt door het overlijden van Del Vecchio, die hij een vriend noemt.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!