Ben & Jerry’s blijft tot eigen onvrede te koop in Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s blijft tot eigen onvrede te koop in Palestijnse gebieden

Unilever heeft de Israëlische tak van ijsmerk Ben & Jerry’s verkocht aan een lokale licentiehouder. Daarmee blijven de producten van het merk te koop in de Palestijnse gebieden, tot woede van Ben & Jerry’s zelf.

Ben & Jerry’s besloot vorig jaar de verkoop in de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever stop te zetten, omdat dat niet zou stroken met de waarden van het bedrijf. Door de deal van Unilever met Avi Zinger, die al 35 jaar een licentie heeft om het merk in Israël te verkopen, kan Ben & Jerry’s de verkoop van zijn producten niet meer tegenhouden. Unilever spreekt van een ‘complexe en gevoelige zaak’ en noemt deze oplossing de beste uitkomst.

Ben & Jerry’s laat op Twitter weten het niet eens te zijn met het besluit van zijn moederbedrijf. Het merk vindt het nog steeds in strijd met zijn waarden om aanwezig te zijn in bezet Palestijns gebied.

Het Amerikaanse ijsmerk is sinds 2000 onderdeel van Unilever, maar wist veel vrijheid te bedingen om eigen beleid te blijven maken. Bij de aankondiging een jaar geleden zei Unilever nog het besluit van Ben & Jerry’s te respecteren. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!