Supermarkten: tientallen miljoenen schade door blokkades

Supermarkten: tientallen miljoenen schade door blokkades

De boerenblokkades voor de distributiecentra van supermarkten, maandag en dinsdag, hebben al voor tientallen miljoenen euro’s aan schade gezorgd. Winkels liepen massaal omzet mis doordat leveringen moesten worden geannuleerd en een deel van de producten werd onverkoopbaar.

Dat zegt brancheorganisatie CBL tegen NU.nl. Volgens een woordvoerder loopt de schade snel op: maandag werd gesproken over enkele miljoenen, inmiddels gaat het om tientallen miljoenen. Al snel ontstonden in de supermarkten lege schappen bij verse producten, zoals brood, groente, fruit, melk en eieren. Door de blokkades was het onmogelijk om deze tekorten aan te vullen in de winkels; de producten die wel beschikbaar waren, bedierven en werden onverkoopbaar.

Maandag en dinsdag stonden boeren met trekkers bij de dc’s van supermarkten om te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Alle blokkades zijn inmiddels weer opgeheven.


 

Reacties 4


Arie Feenstra 6 jul, 11:17

Dit is natuurlijk grote kul, en ontzettende stemmingmakerij van de supermarktketens. Dit is puur om een verhaal te suggereren waardoor ze een claim aan de boeren willen vertalen.
Geen enkel de heeft materiaal op de plank liggen wat maar 1 dag goed blijft. Als dat zo is hebben ze het niet goed op orde in hun eigen infra.
En miljoenen schade door omzetverlies is ook totaal niet aan de orde, ja er zal omzet verlies zijn, maar dit gaat dan om een beperkt deel van het assortiment, wat de klant even niet vind in het schap, maar waar de klant 2 dagen later als nog voor terugkomt.

Dus hou aub op met die krokodillentranen en zorg dat je een faire prijs aan de boeren betaald, dan zullen boeren het wel uit hun hoofd katen om jullie te blokkeren.
Als familie van Eert en familie Hein echt zo geweldig om hun regio geven, zoals ze pretenderen, laat het dan een les voor ze zijn dat dit dus totaal niet zichtbaar is, maar slechts een verkoopverhaal richting de consument


Gerrit Vermeer 6 jul, 11:27

Inderdaad wat Arie hierboven vermeld, daarnaast niet te vergeten heeft de supermarkt branche in 2 jaar lockdown gigantisch geprofiteerd met dikke groene cijfers. Die 1,5 dag zal een druppel zijn op de gloeiende plaat.


Gerard Kamphuis 6 jul, 18:25

Helemaal eens met bovenstaande reacties! De supermarktketens maken de afgelopen jaren woekerwinsten, en idd is geen enkel product na 1 dag onverkoopbaar. En wij als consumenten kunnen best even een dag met wat minder toe.
Heel goed dat eindelijk partijen zoals de boeren in NL duidelijk maken dat onze regering niet alleen maar papieren berekeningen en eigen belang kan nastreven. Het co2 beleid zou evenredig moeten worden verdeeld over Europa, rekening houdend met de bevolkingsdichtheid.
Ga zo door!


Leonard Van Liere 6 jul, 20:11

Pure stemmingmakerij. Velen hebben “anders” gekocht en “anders” gegeten maar geen cent minder bij de supermarkt uitgegeven. Wat zou het mooi zijn als supermarkten niet de boeren maar “Den Haag” op hun sodemieter hadden gegeven. Krokodillentranen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!