Goudwisselkantoor wil bijna drie keer zoveel winkels

Goud- en sieradenketen Goudwisselkantoor heeft forse groeiplannen in binnen- en buitenland. Het familiebedrijf wil in vijf jaar tijd groeien van de huidige 120 naar 350 vestigingen, zegt algemeen directeur Johan de Ruiter tegen RetailTrends.

Goudwisselkantoor is nu actief in Nederland, België en Duitsland. Luxemburg komt er volgend jaar als vierde land bij. Daarna moeten er nog twee landen bij komen, maar het is nog niet bekend welke dat zijn. “Het zal in ieder geval binnen Europa zijn, waarschijnlijk Noord-Europa”, aldus De Ruiter. Ook binnen Nederland en België ziet De Ruiter nog volop groeikansen. “Maar de echt grote getallen zitten in Duitsland.”

De familie De Ruiter heeft een volledig nieuw directieteam aangesteld dat die plannen moet aansturen. Goudwisselkantoor beleeft tegen de economische trend in goede tijden, zegt De Ruiter. “Enerzijds kopen mensen goud in als zekerstelling van vermogen. Daarnaast is er een groep die het interessant vindt om nu juist goud te verkopen, omdat het meer waard is dan een half jaar geleden.” Bovendien zorgde de lancering van de webshop, twee jaar geleden, voor een verdrievoudiging van de omzet.

Ondanks de ambitieuze groeiplannen ziet De Ruiter voorlopig geen noodzaak voor externe investeerders. “De groei kunnen we zelf handelen.”

RetailTrends sprak uitgebreid met Johan de Ruiter over de bijzondere formule van Goudwisselkantoor. Het verhaal is hier te lezen. Nog geen member, kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!