Winkels willen geen lockdown meer, komen met eigen plan

Winkels willen geen lockdown meer, komen met eigen plan

De retailsector heeft een coronabestrijdingsplan ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarmee kunnen winkels de risico’s de komende winter laag houden en zijn dwingende maatregelen niet nodig, stellen de brancheorganisaties namens de sector.

Het plan is opgesteld door Raad Nederlandse Detailhandel, INretail, CBL en Vakcentrum. In het plan staan maatregelen als ventilatie en ruimere openingstijden om drukte te spreiden. Bij oplopende besmettingen komt daar het advies bij voor winkeliers om hygiënemiddelen als handpompjes in te zetten. Mocht de situatie echt zorgelijk worden, dan staat de sector ook niet onwelwillend tegenover een afstandsmaatregel, mondkapjesplicht en maximumaantal klanten per winkel.

De retailsector steunt geen ‘dwingende interventiemaatregelen die economische schade veroorzaken’, aldus de brancheverenigingen. Hieronder vallen ingrepen als een lockdown, coronatoegangsbewijs en het werken met minder winkeluren of speciale ouderenuurtjes. Die zijn ‘niet-proportioneel in relatie tot het aantoonbaar lage risico van besmetting in winkels’, klinkt het.

Niet-essentiële winkels moesten tijdens de coronacrisis tweemaal verplicht de deuren sluiten. De eerste keer was dat van december 2020 tot april 2021. Vorig jaar december moesten retailers nogmaals een maand op slot.


 

Reacties 1


Sjaak van Wijk 15 jul, 13:50

U doet nu mee met die waanzin! Kappen en lees hierover het houtsnijdende stuk van Hans van Tellingen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!