Starbucks sluit winkels VS om 'onveilige werksituatie'

Starbucks sluit winkels VS om 'onveilige werksituatie'

Starbucks gaat de komende periode enkele tientallen winkels in de Verenigde Staten sluiten wegens onveilige situaties op de werkvloer. "Een van de belangrijkste zorgen die onze retailpartners hebben, is hun eigen persoonlijke veiligheid."

Starbucks kan op dit moment de veiligheid van medewerkers niet in alle vestigingen garanderen. Volgens ceo Howard Schultz hebben medewerkers met name te maken met overlast van daklozen en drugsverslaafden. Vestigingen waar sprake is van een onveilige werksituatie, worden direct gesloten. Medewerkers worden overgeheveld naar andere locaties.

Enkele winkels hebben inmiddels al hun deuren gesloten. Vorige week kondigde Schultz al aan zestien winkels permanent te willen sluiten. Daar komt nu nog een onbekend aantal vestigingen bij: "Dit is nog maar het begin. Er zullen er nog veel meer volgen."

Schultz trekt volgens Amerikaanse nieuwsmedia aan de bel op een precair moment: de koffieketen zou willen voorkomen dat medewerkers zich verenigen binnen een vakbond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!