Fietvoordeelshop.nl groeit, verandert naam over de grens

Fietvoordeelshop.nl groeit, verandert naam over de grens

Fietsvoordeelshop.nl wil groeien in het buitenland: naast meer vestigingen in België wil de fietsenketen op den duur naar Duitsland. "BikeFriend is onze nieuwe, internationale naam voor winkels in het buitenland.”

Dat vertelt medeoprichter Mark Vriend in een interview met RetailTrends. Fietsvoordeelshop focust zich enerzijds op de uitbreiding in Nederland, waar het de landelijke speler moet worden op het gebied van fietsen. Zo wil de keten de komende jaren vijftien á twintig winkels openen. In Zwolle, Arnhem en Emmen komen er binnenkort nog vestigingen bij. 

Maar ook over de grens wil Vriend uitbreiden. Allereerst wil het bedrijf stabiel aanwezig zijn in België: hier komen dit jaar nog drie vestigingen bij. Mocht het bedrijf in 2024 voet aan de grond zetten in een nieuw land, dan staat Duitsland bovenaan Vriends verlanglijstje. Daar hoort volgens de medeoprichter een nieuwe, internationale naam bij: BikeFriend. “Onze merkpositionering verandert niet. Het gaat ook bij deze winkels om dezelfde huisstijl, dezelfde merken, dezelfde focus op offline en online.” In Nederland blijft het bedrijf actief onder de huidige naam. 

Vorig jaar nam het bedrijf van Vriend fietsketen Juizz over, een retailformule die zich vooral richt op het hogere segment speed pedelecs, bakfietsen en e-bikes. Ook met Juizz wil de medeoprichter nog groeien, tot een totaal van zo’n vijftien winkels (nu acht) in Nederland.

Lees het volledige interview met Mark Vriend hier. Geen member? Check hier de mogelijkheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!